Alles over chocolade

  

Alles wat u over chocolade wilt weten, vindt u hier

De beste chocolade heeft een (h)eerlijke smaak. Daarin verschilt goede chocolade niet van een goede wijn. Want net als bij wijn - waar de druif bepalend is voor de aroma's, de smaak en een afdronk - begint goede chocolade bij de kwaliteit van de cacaoboon.

Cacaoboon

Het is de cacaoboon, die de chocolade maakt. Een armetierig boontje met een rijke geschiedenis, die tot de verbeelding spreekt, en die letterlijk een enorme reis heeft moeten afleggen in tijd en afstand, voordat het in een prachtige wikkel voor u ligt. Graag vertellen wij u het verhaal achter chocolade of wel Theobroma Cacao.

Smaak ontwikkelen

Taste for Chocolate neemt u mee het tropisch oerwoud in en vertelt u alles over de cacaosoorten Criollo, Trinitario en Forastero. Maar ook de groei, de oogst en de verwerking van cacao - van boon tot chocolade - komt aan bod. Evenals het proeven en bewaren van chocolade. Met meer kennis over de achtergrond van cacao kunt u uw smaak voor chocolade ontwikkelen. Voortaan geniet u nog meer van dat zalige, smeltende gevoel in uw mond, als u eet van het geschenk van de goden.