Extra informatie

Op ontdekkingreis

Tijdens de chocoladeproeverij neemt Taste for Chocolate u mee op ontdekkingsreis door de hele wereld. Heeft u ooit chocolade geproefd van een superieure cacaosoort, die slecht 5-10% van de wereldoogst in cacao uitmaakt? Of chocolade van één plantage uit Papoea-Nieuw-Guinea of afkomstig van de eilandengroep São Tomé et Principe?

Rauwe chocolade, melkchocolade, pure en witte chocolade - met en zonder bijzondere smaakjes -, maar ook prijswinnende chocolades en chocolades in combinatie met eten en met dranken. Het wordt een ware sensatie voor al uw zintuigen. Geuren en smaken uit exotische oorden dringen zich onwillekeurig aan u op. Iedere hap van goede chocolade is een meeslepende ervaring die begint met het plezier van de verpakking openen en dan samen kijken, voelen, horen, ruiken en proeven. De chocolades worden stuk voor stuk besproken. U leert uiterlijk, geur en smaak te vergelijken en ontdekt op deze manier uw eigen smaakvoorkeuren.

Alleen de beste en lekkerste chocolade

Wij presenteren u graag de prachtige chocolademerken Akesson's, Amedei, Ananda Chocolate, Coppeneur, Original Beans en Pacari. Stuk voor stuk zijn het merken, die met passie de lekkerste chocolade maken van de beste cacaobonen uit de hele wereld. Veel merken kiezen bewust voor biologische bonen en Fair Trade of streven hiernaar in de toekomst. Elk hebben ze oog voor de sociaal economische omstandigheden van de cacaoboeren en steunen lokale initiatieven om het leven daar te verbeteren.

Kleine chocolatiers hebben echt een passie voor chocolade. Ze gebruiken meestal cacaobonen van hun eigen plantages, die verspreid liggen over de hele wereld. Van Jamaica tot Java. Omdat de cacaobonen van de meeste chocolades zijn terug te voeren naar het land van herkomst, is de smaak vaak karakteristiek voor het 'terroir' of wel de regio. Je kunt dan de 'bodem' proeven in de chocolade. Zoals de druif de smaak van de wijn bepaalt, zo bepaalt de cacaoboon de smaak van de chocolade. Zo is cacao uit Ecuador mild van smaak, soms zelfs fruitig. In Indonesië komen tonen naar boven, die wat weg hebben van paddenstoelen, bos en hout. En uit Madagascar komt cacao, die rode bessen in het aroma heeft.

Onze chocolatiers besteden eindeloos veel tijd aan het bereiden van de fijnste chocolade, waarbij kunstmatige aroma's en conserveringsmiddelen uit den boze zijn. De recepten zijn familiegeheimen, die generatie op generatie overgaan. Allen streven ze naar perfecte chocolade, die zacht wegsmelt op de tong, heerlijk smaakt en waarvan u nog lang nageniet. Chocolade die u niet per reep eet, maar per stukje. 

Uw Taste for Chocolate?

Na de chocoladeproeverij begrijpt u dat chocolade meer is dan de reep uit de supermarkt. U zult kieskeuriger worden en uw "taste for chocolate" verder ontwikkelen. Voortaan geniet u nog meer van dat zalige, smeltende gevoel in uw mond, als u eet van het geschenk van de goden: Theobroma Cacao.