Lady Chocolate

  

Ondernemerspassie voor chocolade  

  

De inspiratie

"In 2009 was ik op stedentrip in Berlijn, Duitsland. Toevallig liep ik langs een chocoladewinkel, die me als vanzelf naar binnen zoog. Ik was van het ene op het andere moment in de chocoladehemel beland. Oooh, wat een geweldige winkel. Iedereen die ook maar een beetje van chocolade houdt, moet daar eens gaan kijken en voor chocohollics is het een verplichte bedevaart. Ik was in de prachtige winkel van Rausch Plantagen Schokolade, die is gevestigd aan de Charlottenstrasse 60. Ik was vol (chocolade)inspiratie. Een paar dagen later, toen ik in de trein zat op weg naar Amsterdam, kwam het idee om een chocoladewebwinkel te starten." 

Lady Chocolate

"In de tijd die volgde, heb ik alles, wat er te vinden is over chocolade, gelezen. Maar ook workshops gevolgd, met mensen uit het vak gesproken en vooral veel geproefd. Dat laatste was een grote ontdekkingsreis. Cacaobonen staan tot chocolade als druiven tot de wijn. Elke cacao heeft zijn eigen "terroir", of wel karakteristieke smaak die wordt gevormd door de omgeving waarin de boom groeit, bloeit en cacaovruchten geeft."

Chocolade beleven

"Chocolade is zoveel meer dan het overbekende reepje in de supermarkt. Echte chocolade is geurend, knakt tussen je tanden en smelt langzaam weg op de tong. Er ontvouwt zich een palet aan smaken en tonen in je mond die je kan beschrijven als wijn: vol, rond, een zuurtje, rood zomerfruit, aards, kruidig, soepel, een vleugje peper, fluweelzacht met een langdurige intense nasmaak. Dat triggert mij. Dan wil ik een chocolade proeven met al mijn zintuigen."

Heerlijk & Verantwoord

"Gelukkig is er steeds meer aandacht voor eerlijke & heerlijke chocolade. Alle merken die wij aanbieden, zijn kleinschalig van opzet met een passie voor cacao en een hart voor de omgeving, waarin de cacao groeit. Veel chocolades zijn al gecertificeerd als biologisch, fair trade of streven er naar dit in de toekomst te realiseren. Dit is belangrijk, want als je weet dat de cacaoboer een eerlijke prijs heeft gekregen voor zijn cacao, dan smaakt je chocolade toch nog lekkerder?"  

Ik wens u veel plezier op de site en in onze webwinkel. Laat u verleiden, ontdek en geniet!

Een vriendelijke groet,

Anne-Marie Meijer