Nieuws

  

Chocolade in de media 

  

Taste for Chocolate heeft primeur in Nederland: Black River Chocolate uit Jamaica. Lees het persbericht  

Chocoladeproeverij verloot

Op 16 december heeft Mare Dams een gelukkige getrokken uit alle klanten die, tijdens het evenement Hoorn Moet Je Proeven, hebben ingeschreven op de December Aanbieding "The Story of Cacao in Four Bars" van Original Beans. De winnaar, mevrouw Webster uit Hoorn, heeft de chocoladeproeverij ter waarde van € 225,- gewonnen en mag met 9 andere personen genieten van een chocoladeproeverij,  die Lady Chocolate, Anne-Marie Meijer, bij haar aan huis zal verzorgen.    

Nieuwe collectie Coppeneur chocolade

18 november 2011 - Met trots presenteert Taste for Chocolate de nieuwe biologische chocolade collectie van Coppeneur:   
- 52% melkchocolade uit de Dominicaanse Republiek
- 56% melkchocolade uit Madagascar
- 56% melkchocolade met sinaasappelolie en witte oerwoudpeper uit Madagascar
- 57% melkchocolade uit Ghana met vlierbloesem
- 66% pure chocolade uit de Dominicaanse Republiek
- 70% pure chocolade met gember en vijg uit Madagascar

Jurk van chocolade  

13 november 2011 - Miss België Justine De Jonckheere droeg vrijdagvoormiddag wel een heel bijzondere jurk. Om de vierde editie van het Brugse chocoladefestival Choco-Laté te openen, kleedden ontwerper Nicky Vankets en chocolatier Dominique Persoone haar in een jurk van chocolade. Lees meer op http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20111111_073

Fairtrade week 

De Fairtrade Week vindt dit jaar voor het vijfde jaar op rij plaats. Van 27 oktober t/m 6 november staat alles in het teken van Fairtrade. Een week lang wordt Nederland geprikkeld om Fairtrade producten op de boodschappenlijst te zetten. Dit is heel eenvoudig, want het assortiment Fairtrade gecertificeerde producten is veelomvattend en overal verkrijgbaar. In de webwinkel van Taste for Chocolate vindt u de volgende Fairtrade chocolades: Ananda, Original Beans en Pacari.

Taste for Chocolate staat op "Hoorn Moet Je Proeven".  

13 oktober 2011 - Hoornse restaurants presenteren zich op zondagmiddag 27 november 2011 in de Othellozaal en de foyer van Schouwburg het Park in Hoorn tijdens het culinaire evenement “Hoorn moet je Proeven”. Dit unieke culinaire evenement biedt kaarthouders de mogelijkheid te genieten van een amuse (klein gerechtje) en bijpassende wijn van alle tien deelnemende restaurants in een sfeervolle setting. Tevens zijn horecagerelateerde aanbieders, waaronder Taste for Chocolate, in de foyer en Othellozaal aanwezig om hun producten te presenteren. Zie ook: http://www.hoornmoetjeproeven.nl/

Taste for Chocolate in La Magazine van La Place zie: http://www.tasteforchocolate.nl/de-media

  

Pure chocolade is goed voor je gezichtsvermogen 

15 september 2011 - Dankzij pure chocolade kan je beter zien in situaties met een laag contrast, zoals bij slecht weer. De chocolade zorgt voor een acute verbetering in het visuele en cognitieve functioneren bij jongvolwassenen.

Dat blijkt uit onderzoek aan de Britse Reading University. De onderzoekers beschreven de resultaten van hun onderzoek in de juni-editie van het tijdschrift Psychology and Behaviour. Het betreft een kleine, voorbereidende studie bij 30 mannen en vrouwen tussen de 18 en 25 jaar oud. De deelnemer aten in twee verschillende testsituaties pure en witte chocolade. De pure chocolade bevatte 720 milligram flavonoiden (antioxidant), de witte chocolade bijna geen. Vervolgens werd de gevoeligheid voor contrast en beweging en het cognitieve vermogen gemeten met behulp van verschillende tests. Flavonoïden vind je onder andere in druiven, groene en zwarte thee, rode wijn, appels, en dus cacao. Tijdens het onderzoek zorgden de flavonoïden ervoor dat de gevoeligheid voor contrast direct verbeterde. Daarnaast konden de deelnemers sneller de bewegingsrichting waarnemen. Ook verbeterde het ruimtelijk inzicht.

Taste for Chocolate nu ook op Twitter

28 juni 2011 - We zijn nu ook bereikbaar via Twitter @Taste4Chocolate. Volg ons en blijf op de hoogte van nieuwe chocolades, choconieuws etc.

Tweede Oscar voor Amedei  "9"

19 april 2011 - Trots en enthousiast is Cecilia Tessieri. Voor de tweede keer in haar carrière heeft haar Amedei "9" de "Golden Bean" award gewonnen. Elk jaar kiest The Academy of Chocolate in Londen de beste chocolades. De prestigieuze "Golden Bean" wordt toegekend aan de chocolatier, die in staat is de beste "bean-to-bar" chocolade te maken. "9" is een meesterlijke blend, waarvan de cacao afkomstig is van 9 verschillende plantages. Deze 75% cacao wordt gekenmerkt door frisse tonen van citrus met een lange, ronde nasmaak.     

TV - "Altijd Wat": chocolade als nieuw superfruit?

14 april 2011 - Pasen staat voor de deur. Een van de uitgelezen 'excuusmomenten' om ons te goed te doen aan een delicatesse die massaal wordt ingekocht tijdens de feestdagen: chocolade. Volgens nieuw Brits onderzoek is er niks meer om je schuldig over te voelen: chocolade is gezond - jawel - zelfs gezonder dan fruit. Maar is dit wel zo? De rubriek Feit of Fictie van het programma Altijd Wat stort zich vrijdag in de wereld van chocolade. 'Altijd Wat', vrijdag 15 april om 20.55 uur bij de NCRV op Nederland 2.

Een gezond hart dankzij pure chocolade?

25 maart 2011 - Goed nieuws voor chocoladeliefhebbers. Donkere chocolade is niet alleen erg lekker, het zou ook goed zijn voor je gezondheid. Volgens onderzoekers aan de universiteit van Harvard zou cacao de bloeddruk en het cholesterolgehalte verlagen en tegelijkertijd de kans op diabetes aanzienlijk verkleinen.

De onderzoekers namen 21 verschillende studies over de effecten van cacao op het hart onder de loep. 2.500 proefpersonen kregen tijdens de studie suikervrije donkere chocolade voorgeschoteld. Hun bloeddruk ging aanzienlijk omlaag en hun cholesterolgehalte verbeterde.

Flavonoïden
Cacao bevat flavonoïden, dat zijn organische verbindingen die voorkomen in fruit, groenten, thee, wijn en koffie. Die zouden volgens de resultaten van het onderzoek zelfs hartaandoeningen kunnen voorkomen.

Vanaf nu dus iedere dag aan de chocolade? De resultaten lijken dan wel gunstig, toch willen de onderzoekers benadrukken dat er ook nog steeds nadelen aan het eten van chocolade zijn verbonden, zoals bijvoorbeeld de kans op overgewicht. Het 'gezondste' exemplaar is volgens hen een reep donkere chocolade met het laagste suikergehalte en die minstens 70 procent cacao bevat.