Receptenoverzicht

  

Chocoladetruffels met chili en tijm

Truffels met chili en tijmChocoladetruffels met chili en tijm is een zoet tussendoortje, wat ook prima samengaat met een kop koffie na een diner.

Neem voor 20-25 stuks:

  • 125 ml slagroom
  • een ½ vanillestokje
  • 175 gram Ananda Pure Extase chocolade in stukjes
  • 1 mespunt chilipoeder
  • 2 eetlepels melk
  • wat verse tijm
  • 4 eetlepels cacaopoeder.

Bereidingstijd 25 minuten, wachttijd minimaal 5 uur.

  1. Verwarm de slagroom met het merg uit het vanillestokje op een laag vuur. Zodra de slagroom warm wordt, laat je de stukjes chocolade er een voor een al roerend in smelten.
  2. Draai het vuur uit. Roer de chilipoeder en de melk met de garde goed door het chocolademengsel. Klop het tot het romig van textuur wordt.
  3. Schenk het chocolademengsel in een lage bak en zet deze in de koelkast. Laat het minstens 5 uur opstijven.
  4. Meng de tijmblaadjes met de cacao en verdeel dit over een bord. Vul een beker met heet water en doop hier een meloenbolletjeslepel of twee theelepels in. Schep vervolgens bolletjes uit de harde chocolade.
    Leg de bolletjes chocolade op het cacao-tijmmengsel en rol ze voorzichtig om, totdat ze rondom bedekt zijn.
    Eventueel kan de tijm ook achterwege worden gelaten, als u de chili alleen al pittig genoeg vindt.

Bevat per stuk:
- 65 kilocalorieën
- 1 gr. eiwit
- 5 gr. vet
- 4 gr. koolhydraten

Bron: Allerhande van Albert Heijn, februari 2008